In het voorjaar van 2012 gaan wij (Edwin en Iwan) met de vakantiefiets weer fietsen, nu in Italië en een stukje van Oostenrijk. We beginnen in Rome, waar we met de nachttrein vanuit Oosenrijk aankomen (City Night Line). Eerst natuurlijk een dagje de tourist uithangen in Rome, waarna de echt fietstocht begint. We rijden daarbij de routes van Reitsma (www.reitsmaroutes.nl) en Benjaminse (www.cyclingeurope.nl) in noordelijke richting. Daarbij rijden we door de regio Toscane, door steden als Siena en Florence en over de (bij wielrenners bekende) Strade Bianchi.
Vanaf Bologna steken we de Povlakte over, waarbij we in Ferrara nog kunnen kijken naar de mooie historische auto's die mee rijden met de Mille Miglia, de legendarisch autorally.
We komen dan in een gebied met serieuze bergen. We rijden langs het Gardameer door het Brennerdal en slaan rechtsaf naar de Dolomieten. Daar zullen we aantal flinke passen moeten beklimmen om in Cortina d´Ampezzo een rustdag te kunnen houden. Precies op dat moment komt ook de Giro d´Italia aan in Cortina (www.gazzetta.it) en dat is niet toevallig, we gaan kijken hoe de renners de Passo di Giau op komen fietsen!
Daarna nog een flinke pas om de Alpen over te komen: de Großglockner Hochalpenstraße (www.grossglockner.at)! Dan zit er al bijna weer op, zodat we daarna in Jenbach de auto weer naar huis nemen.
We proberen elke dag onze positie door te sturen zodat je in de kaart door middel van de rode lijn kunt zien waar we ergens zitten.
Voor de foto's: kijk in het fotoalbum!
open kaart in nieuw venster  open kaart in Google Maps Berichten (nieuwste bovenaan):  

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_pconnect() in D:\appdata\IIS\vhosts\4transalp.info\httpdocs\fietsvak12\phpincludes\dataaccess.inc.php:10 Stack trace: #0 D:\appdata\IIS\vhosts\4transalp.info\httpdocs\fietsvak12\phpincludes\comments.inc.php(15): DoQuery('SELECT *, \r\n ...') #1 D:\appdata\IIS\vhosts\4transalp.info\httpdocs\fietsvak12\index.php(53): include('D:\\appdata\\IIS\\...') #2 {main} thrown in D:\appdata\IIS\vhosts\4transalp.info\httpdocs\fietsvak12\phpincludes\dataaccess.inc.php on line 10